stichting Vijf broden en twee vissen.
Home
| Doelstellingen
| Reisverslagen | Contact
U bevind zich hier: Home Contact informatie

      Welkom op de website van Vijf Broden en Twee Vissen !
De stichting is op 8 juli 1998 opgericht op initiatief van Cor Hoogendijk, die samen met zijn vrouw Jannie Hoogendijk al jaren kleding en voedsel verstrekt aan Roemeense zigeuners.
Kort nadat de stichting was opgericht, reisde Cole naar Roemenië om zijn hemelse Vader te ontmoeten. Janny heeft hem inmiddels opgevolgd in het bestuur. In 2010 heeft Jannie ontslag genomen uit het bestuur en heeft Diane haar verantwoordelijkheden overgenomen.


Aanvankelijk werden de activiteiten in Ludus, Cipau en Vale Rece voortgezet door het organiseren van hulptransporten. In de loop van de tijd is de stichting begonnen met het inkopen van lokaal voedsel en het verpakken ervan in pakketten voor distributie aan doelgroepen. 
Een belangrijke mijlpaal was de aankoop in het najaar van 2001 van een gebouw in Targu Mureş, vlakbij Vale Rece, voor basisonderwijs voor Roma-kinderen.
In 2022 is het project afgerond; nadat het mangement van de school al eerder was over-genomen door het regulier onderwijs, is het gebouw in 2022 overgenomen door de locale overheid.

Door de jaren heen worden elk jaar voedselpakketten gedistribueerd via locale kerken en via de stichting Christian Endevour.
Verder worden gedurende het bestaan van de stichting locale projecten ondersteund, gericht op ondersteuning in primaire levensbehoefte van hen die niet hebben. Zo wordt via een kerkelijke gemeente in TG Mures een voedselproject en het werk in de gevangenis ondersteund. Ook via kerkelijke gemeentes in de omgeving van TG Mures worden kinderactiviteiten ondersteund.
In 2023 is gestart met de ondersteuning van projecten van Christian Endevor in TG Mures die gericht zijn op grannies en op kinderen. Vanaf 2007 tot 2020 heeft de stichting projecten ondersteund van Christion Endevor, die gericht waren op ondersteuning aan sociaal achtergestelde gezinnen, het leefbaar maken van de thuisomgeving om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten.

Over elk onderwerp leest u meer in de bijbehorende inhoud; ook diverse reisverslagen geven een overzicht van deze onderwerpen.
Het werk dat gebeurt is alleen mogelijk dankzij alle gevers. Wij danken u voor uw bijdrage namens hen die geen gezicht hebben in de samenleving.

 

Klik hier om contact met ons op te nemen
IJsseldijk 293b
2924AZ Krimpen a/d IJssel
The Netherlands
Phone: 0031 (0)653114822
E-mail: j.trouwborst@j-trouwborst.nl
ANBI: 807418511
Laatste reisverslagen
Sponsors
Op dit moment zijn er geen sponsor(en).

Wilt u hier ook staan?
Dat kan, klik dan hier

Bank: Postbank, NL31 INGB 0008 0005 07 at the name of Stichting 5 broden en 2 vissen, Krimpen aan den IJssel, The Netherlands.